Berlin Marathon


Igår fick jag mail att jag var en vinnare. Väldigt många vill springa Berlin Marathon, så många att de måste lotta bland de som anmält sig. Jag har försökt 2014 och 2015 men utan framgång. Skam den som ger sig för nu ska jag springa Berlin Marathon igen! Efter Stockholm Marathon i år tänkte jag att nu blir det inga flera maror på väldigt länge, men nu får jag omvärdera det faktum. Jag har bara sprungit två marathon innan och har inte så mycket att jämföra med men Berlin Marathon kändes betydligt lättare tack vare publikstödet, den flacka banan och vädret (vilket såklart inte kan påverkas).

Det här gången kommer jag att vara mer förberedd, jag slarvade med långpassen förra året vilket straffade sig under andra halvan på Sthlm Marathon. Sista 21 km tog hela 14 minuter längre att springa, så det finns möjligheter till att springa snabbare är 3:12. Målet är att någon gång innan 40 springa under 3 timmar och jag kommer att försöka klara det nästa år.

Jag gillar att Berlin Marathon ligger på hösten för på sommaren under ledigheten tycker jag att det är lättare att hinna springa längre än 2 timmar än vad det är under våren då helgerna ofta är uppbokade med kortare tävlingar.

Efter helgen avslutar jag min ”lågsäsong”, jag har vilat i en månad, dvs bara sprungit lättare pass utan press. Jag har inte ens haft med mig min GPS klocka. Nu är jag riktigt peppad på att komma igång med tuffare löpning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *